pokaser

pokaser

pokaser

pokaser

pokaser

  • ۰
  • ۰

در این قسمت به چند روش گفتاردرمانی اشاره می کنیم تا با استفاده از آنها، کودک 24 ماهه ی خود را تشویق به حرف زدن کنید. انجام این تمرینات در منزل باعث می شود تا روند درمان کودک شما با سرعت بیشتری سپری شود.

1- استفاده از الگوی گفتاری مناسب
شما (والدین) الگوی رفتاری فرزند خود هستید. یعنی کودک مهارت های آموزشی را از شما یاد می گیرد. به همین علت، در هنگام حرف زدن از کلمات ساده استفاده کنید تا برای کودک قابل فهم باشد. در این صورت کودک شما می تواند متناسب با شرایط سنی خود، مفهوم کلمات را بفهمد و آنها را تکرار کند. در هنگام صحبت کردن به آهنگ کلام، سرعت سخن گفتن، تکرار کلمات، مکث ها و نکاتی از این دست دقت کنید.

2- بازی با صدا و فعالیت های اولیه تولید گفتار
ماساژ و تحریکات دهانی باعث می شوند تا نوزاد اطلاعاتی درباره ی ساختارهای دهانی خود به دست آورد. به این ترتیب می تواند بیشتر صداسازی و تکرار کند. جلسات درمانی به نوزاد کمک می کنند تا بتواند قدرت صداسازی خود را تقویت نماید.

3- بازی با کلمات پرسشی
شما می توانید سوالات ساده اما مرتبط را از کودک خود بپرسید. این سوالات باید با سن کودک متناسب باشند. در ابتدا سوالاتی بپرسید که می دانید کودک شما پاسخ آنها را می داند. بعد به سراغ سوالات سخت تر بروید. برای مثال از او بپرسید که تو پسری؟ سوالاتی بپرسید که بتواند با بله و خیر جواب دهد. اگر در پاسخگویی به این سوالات موفق بود، این روند را ادامه دهید. برای مثال از او بپرسید که چند تا دست دارد؟ یا اینکه غذا چی دوست دارد؟

4- درست کردن یک آلبوم با استفاده از تصاویر بریده شده
ساخت آلبوم تصاویر، یک روش موثر برای تشویق کودک به حرف زدن می باشد. می توانید تصاویری را که کودک شما دوست دارد را ببرید و در یک آلبوم بچسبانید. این تصاویر می توانند عکس خوراکی ها، حیوانات، اسباب بازی ها و … باشند. در هنگام انجام کار درباره ی هر تصویر با کودک خود صحبت کنید. با مشارکت کودک خود تصاویر مرتبط را در صفحات جداگانه قرار دهید.

5- تصحیح اشتباهات گفتاری کودک
هنگامی که درباره ی موضوعی صحبت می کنید، بهتر است از کلمات ساده استفاده کنید و آنها را آهسته به کار ببرید. این کار باعث می شود تا کودک مفهوم صحبت های شما را درک کند. در این صورت کودک توانایی پردازش ذهنی موضوع را خواهد داشت. فرزند خود را مورد خطاب قرار دهید و اجازه دهید تا بتواند بعد از پردازش ذهنی، پاسخ مناسبی ارائه دهد.

6- تکرار کلمات و گسترش جملات کودک
درست است که کودکان مبتلا به مشکلات گفتاری به آموزش مهارت های مرتبط دارند، اما نکته ی مهم در این زمان، صبر و حوصله است. یعنی اگر کودک شما نتوانست جمله ای را به صورت کامل بیان کند، خود را کنترل کنید و با لحن طبیعی جمله ی او را تکرار کنید و گسترش دهید. برای مثال اگر کودک شما گفت غذا ؟ بهتر است بگویید که گرسنه شدی؟ غذا برات بیارم ؟ در این موقع هرگز از عباراتی مانند ” درست حرف بزن ” یا ” منظورت چیه؟” استفاده نکنید. چرا که این عبارت ها بار منفی دارند.

7- خواندن شعرهای کودکانه
زمانی که کودک شما سرحال است می توانید برایش شعر بخوانید. خواندن شعرهای ساده و آهنگین موجب می شود تا کودک شما شروع به صداسازی کند. در این زمان با لبخند به او نگاه کنید و هنگامی که او مکث می کند، شما ادامه دهید و آواسازی کنید. با این کار کودک یاد می گیرد که مدتی را صحبت کند و سپس اجازه دهد تا فرد مقابل سخن بگوید. این روش، مهارت رعایت نوبت در صحبت کردن و گوش دادن را در کودک تقویت می کند.

گفتاردرمانی در کودک دو ساله

8- استفاده از گفتار کودکانه
کودکانی که سن کمی دارند قادر نیستند تا مفهوم تمام جملات و کلمات شما را درک کنند. بهتر است در چنین شرایطی از گفتار کودکانه استفاده نمایید. اما به این نکته دقت داشته باشید که نباید در همه شرایط از این روش استفاده کنید. چون استفاده مداوم از این روش باعث می شود تا کودک شما به این لحن عادت کند و کلمات جدیدی یاد نگیرد. این مسئله روند کار را برای شما سخت تر خواهد کرد.

9- تقویت تلاش های کودک برای یادگیری
هنگامی که کودک شما در تلاش است تا بتواند ارتباط برقرار کند، به او نگاه کنید و صدا ها، خنده ها و حالات صورت او را تقلید کنید. با این کار می توانید تلاش های کودک خود را تقویت نمایید. “دالی بازی” و ” بای بای کردن” را به فرزند خود آموزش دهید.

10- آشنا کردن کودک با وسایل
کودکان به شدت کنجکاو هستند و مدام در پی یافتن چیزهای جدید و شناخت وسایل اطراف خود می باشند. شما می توانید وسایل مختلف را در اطراف کودک قرار دهید و شروع به صحبت درباره ی آن نمایید.
https://omideshargh.ir/

  • ۰۲/۰۸/۰۶
  • basker nsdo

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی